Skip to content

Over ons

Hey Y0u, a place where true stories are given a voice!

Wie zijn Wij

Hey Y0u bestaat uit een ervaringsdeskundig gezin die in armoede leeft. Na mee gedaan te hebben aan de SIRE-Campagne merkten de kinderen dat het onderwerp langzamerhand in een doofpot ging. Er is weinig aandacht voor vooral jongeren, maar ook ouders, ouderen en beperkten. Aldus besloten wij, Mia, Inayah en Zakariyya ons eigen stichting op te richten met steun van hun moeder, Nasrien Nasibdar.

Lees hier meer over ons Team!

Wat doen wij

Hey You is een organisatie die waargebeurde verhalen naar voren wilt duwen omdat deze gedimd zijn door de maatschappij. Verhalen die voor vele mensen een motivatie kan zijn of er beter van kunnen worden. 

Wij, Hey Y0u, willen verbinden waar nodig is en natuurlijk doen we dat op vele manieren. Doormiddel van alle netwerk partners ,die als olie vlekken verspreid zijn, bij elkaar te brengen en er één grote olievlek van te maken zodat we eindelijk beweging brengen om armoede te kunnen bestrijden. Een methode is als je een ervaringsdeskundige niet verder kan helpen, zet hen dan door naar een andere netwerk partner (grijp-plaats methode). Als wij in Nederland geen onderscheid maken in cultuur en geloof dan doen we dat ook niet in wijken en postcodes. Echter is Rotterdam een begin en natuurlijk kunnen we niet alles oplossen, maar er is altijd een begin en daar beginnen we samen aan als maatschappij.

Missie

Wij proberen van alle netwerk partners die verspreid als olievlekken in Nederland zitten met elkaar te verbinden tot één groot olie vlek. Ook in de steden tussen de wijken leggen wij de verbintenis tussen de netwerkpartners. Zo zetten wij de grijp-plaats methode in werking. Ook maken wij armoede bespreekbaar doormiddel van onze projecten. Het zijn niet alleen de 251.000 kinderen die in armoede leven, maar ook alle ouders, ouderen en jong volwassenen. Armoede is nooit volledig te stoppen, maar wel te verzachten.

Geïnteresseerd en wil je wat bijdragen? Neem contact met ons op!

Visie

Onze visie is mensen een ruimte geven om taboes bespreekbaar te maken. Een plek waar hulpinstanties en evaringsdeskundigen laagdrempelig verbinding kunnen leggen, maar ook netwerkpartners onder elkaar. Het wij-zij verhaal omtoveren naar een coherent verband. Licht schijnen op zelfs de donkerste hoeken. Een steentje bijdragen bij daar waar nodig is.
Ons visie is vooral samenwerken als samenleving.