MIA (21)

Thema's: Studie, mantelzorg, armoede

Aanvraag huishoudelijk hulp – in verwerking
Aanvraag vervoer op maat – in verwerking
Aanvraag Medehuurderschap – afgewezen
Aanvraag laptop – onbeschikbaar

Aanvragen waar ik met mijn moeder tegen aanloop omdat ik volgens de wet haar mantelzorger ben. Omdat ik volgens de wet volwassen ben. Omdat ik volgens de wet inwonend ben. Omdat de hulp niet beschikbaar wordt gesteld door ambtenaren.

Grappig, de wet spreekt ook over een startkwalificatie om schooluitval van jongeren tegen te gaan. Een laptop dat een quasi luxe is, maar tegenwoordig een vereiste materiaal is. Ondertussen word ik verplicht mantelzorger en leidt mijn studie eronder. Neem als 17-jarige een lening, dan is de laptop al geregeld. Daarbij is het volgens Wmo haalbaar om te studeren en te zorgen voor het gezin, sinds andere studenten ook hun eigen huishouden doen en boodschappen halen. 

Ik zorg voor een chronisch zieke moeder en drie zorg kinderen. Wist niet dat dat evenveel was als andere studenten. Ik weet dat rekenen en verhoudingen niet mijn sterkste kanten zijn, toch vind ik dit rekensommetje niet kloppen. 

Zelfs instanties zetten hun alles in om samen met ons door dat dikke muur te komen, toch bevat de muur geen breuken. 

Hier, in Nederland praten we over jongeren met een 3-0 achterstand. Guess what, ik heb er vijf: mijn naam, mijn postcode, mijn kleur, verplicht mantelzorger zijn en een zeer lang probleem dat velen kennen, armoede. 

Recommended Posts

2 Comments

  1. I was excited to uncover this page. I wanted to thank you for your time for this particularly fantastic read!! I definitely loved every little bit of it and I have you saved as a favorite to look at new stuff on your blog.

  2. It is difficult to find well-informed people about this topic, however, you sound like you know what you’re talking about! Thanks


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *